EN | NL
+31 (0)651180414 | info@ionizheat.eu | Terugbelservice

Verwarmen met IONIZHEAT – ionisatie ketel

Verwarmingskosten mer de IONIZHEATDe IONIZHEAT ionisatie ketel kan zonder verdere aanpassingen aan de woning binnen enkele uren / dagen geïnstalleerd worden. 

Doordat deze elektrische verwarming op basis van ionisatie met hoge temperaturen (tot ca. 90°C) kan werken, behoeft de bestaande infrastructuur niet aangepast te worden. Indien gewenst kan voor het bruikwater een buffervat geplaatst worden. Bij een montage met zonnecollectoren kan men bovendien van een duidelijke kostenbesparing voor de noodzakelijke elektrische energie uitgaan.

Elektrisch verwarmen  – is dat mogelijk?
Een bestaande woning is met de IONIZHEAT – ionisatie ketel vrij eenvoudig en snel aardgasvrij te maken. 

Om gebruik te kunnen maken van warmtepompen, die overigens ook elektrische energie nodig hebben, moet er vooral bij de wat oudere woningen nogal wat gedaan worden aan de verwarmingsinfrastructuur en de warmte-isolatie. Vaak genoeg zijn er veel bezwaren tegen deze zeer kostenintensieve en langdurige werkzaamheden. Vaak genoeg zijn ook wettelijke bepalingen, zoals bijvoorbeeld “beschermd stadsgezicht” die een complete modernisering niet toelaten. 

In dit geval kun je dan kiezen voor een iets minder goede isolatie en de IONIZHEAT – ionisatie ketel. De elektrische energie die je nodig hebt, neem je af van het elektriciteitsnet. Heb je de mogelijkheid en de gemeentelijke toestemming voor het plaatsen van zonnecollectoren, dan kun je hiermee een groot deel van de kosten voor de elektriciteit  besparen.

Is elektrisch verwarmen niet veel te duur?
Onderzoek heeft uitgewezen dat het elektrisch verwarmen met de ionisatie techniek van IONIZHEAT niet perse duurder moet zijn als dat het met gas is. Bedenk je hebt door het elektrisch verwarmen geen jaarlijkse onderhoudskosten en geen voorrijkosten.

Wat moet er gebeuren?
De ombouw van aardgas naar de IONIZHEAT – ionisatie ketel zonder buffervat is binnen een uur gedaan. Mocht je een buffervat geplaatst willen hebben dan duurt het iets langer. Bij het plaatsen van zonnecollectoren moet je met 2 dagen voor het installeren rekening houden.

Het bestaande verwarmingsnet in de woning blijft met uitzondering van de gasketel bestaan!