EN | NL
+31 (0)651180414 | info@ionizheat.eu | Terugbelservice
ionizheat options

Ionisatie verwarming

Ionisatie verwarming – hét alternatief voor de gas ketel

Met een rendement van 100% is verwarming door middel van ionisatie hét beste alternatief voor het verwarmen op gas met de traditionele gas cv ketel. De IONIZHEAT – ionisatie verwarmings ketel is momenteel nog een vrij onbekende cv-verwarming in Nederland. In het buitenland, met name Portugal, is deze verwarmingsketel reeds een groot succes.

Zo heeft de IONIZHEAT – ionisatie cv ketel een rendement van maar liefst 100% en is zeer eenvoudig en snel te monteren. De cv-ketel kan meestal op de plaats van de oude gas cv ketel gemonteerd worden en men kan het bestaande leidingssysteem en de radiatoren behouden. hierdoor zal een montage, ook in oudere woningen, geen probleem zijn.

Wat is ionisatie verwarming

Een ionisatie verwarming is een verwarmingssysteem waarbij het water in een gesloten systeem wordt opgewarmt door ionisatie. Ionisatie is het proces waarbij gebruik wordt gemaakt van de beweging van positieve en negatieve moleculen in een vloeistof. De beweging van de moleculen ontstaat door het spanningsverschil tussen de plus- en minpool.  De mate van beweging bepaald ook de mate van verwarming.

Lees nu hier meer over ionisatie en het Joule effect

Voordelen van een CV ketel met ionisatie-techniek

Het grote voordeel van een verwarming door middel van ionisatie ligt voor de hand …
Bij deze techniek wordt geen fossiele brandstof verbrand en er onstaat geen CO². Het is dus milieuvriendelijk, vooral als men gebruik van “goene” stroom.

Daar bij het ionisatieproces geen verbranding plaats vindt ontstaan er ook geen schadelijke gassen. Zodoende kan men deze verwarming zonder schoorsteen of rookgasafvoer gebruiken.

De ionisatie cv-ketel, in het bijzonder de IONIZHEAT, is vrijwel geruisloos. Behoudens een kleine circulatiepomp zijn bij een ionisatie cv-ketel geen draaiende of bewegende onderdelen.

Doordat de CV ketel met ionisatie-techniek vrijwel geen bewegende delen nodig heeft is ook slijtage en het hier mee verbondene onderhoud nihil. Dit geldt natuurlijk ook voor het bij stookolie- en gasverwarmingen wettelijk voorgeschreven onderhoud en inspecties.

Zonder hoge investeringskosten gasvrij verwarmen

De ionisatie ketel, in het bijzonder de IONIZHEAT, is snel en eevoudig te installeren. Het aanwezige verwarmingssysteem kan met uitzondering van de gas- of olie brander en het gasafvoersysteem gewoon verder gebruikt worden.  Het gasafvoersysteem hoeft niet verwijderd te worden, maar kan met behulp van een afdekplaat buiten werking gesteld worden. De kosten voor het plaatsen van een ionisatie cv-ketel blijven hierdoor laag.

Lees nu hier meer over de kosten

De ionisatie cv-ketel, in het bijzonder de IONIZHEAT, is in vergelijking met andere moderne verwarmingssystemen zonder meer geschikt voor de vervangingsmarkt, het gebruik in oudere en minder goed geisoleerde woningen. Doordat bij de CV ketel met ionisatie-techniek geen aanpassingen in de infrastructuur nodig zijn is deze techniek bij uitstek geschikt voor vastgoed dat onder de monumentenbescherming valt.